Sterilisation
Den første gang jeg fik steriliseret en hunkat,(Missina...det lille billede foroven t.v over oversigten)...blev indgrebet foretaget af en dyrlæge, som jeg har fuld tillid til, og som virkelig holder af dyr.
Livmoderen blev ikke fjernet, og æggelederne blev klippet og bundet.

Allerede næste dag,var hunkatten frisk, og klar til at spise og ville ud
....(svært at overbevise hende om, at hun skulle holde sig i ro et par dage)
..Hun var overhovedet ikke interesseret i hendes store sår/ar på maven, og der var intet at mærke på hende, hun var glad, kærlig og tilfreds,
 Efter 14 dage var stingende næsten forsvundet af sig selv, og de sidste rester fjernede jeg, mens hun blot nød at blive puslet om.
Hun blev aldrig hverken fed eller doven....og hendes personlighed forblev den samme.
Desværre blev hun påkørt og døde, da hun kun var 5 år gammel.

Min næste hunkat.. (en "tilløbende" killing, som naboen ikke ville/kunne have, fordi de havde fået en missemor med killinger)...var meget kælen, og blev hurtigt en meget glad og tillidsfuld kat, som også blev perlevenner med min gamle kastrerede stribede hankat
(se billedet på forsiden :..Hos dyrlægen)
Da tiden kom, hvor hun skulle steriliseres, kontaktede jeg min dyrlæge, men desværre arbejdede han ikke med katte længere, han havde rigeligt at gøre med heste.
Istedet henviste han mig til en dyrlæge, med smådyrsklinik i nærheden.
Min unge hunkat blev lidt modvilligt transporteret i bil til klinikken, ...og dyrlægen begyndte straks at holde et længere foredrag om de komplikationer, der kunne tilstøde ved dette store indgreb...fjernelse af livmoder og æggestokke
....samt under bedøvelsen.....hvor nogen katte aldrig vågner op fra, ..for selv om det var sjældent det skete, ..kunne det jo ligeså godt være min kat, som en anden,..der ikke kunne klare "mosten".
Lidt forsigtigt spurgte jeg om det  var nødvendigt at fjerne livmoderen....men fik kun svaret
"Sådan bliver det gjort her"
To gange blev jeg spurgt om jeg var indforstået med, at katten måske døde under indgrebet.
Jeg sagde selvfølgelig ..JA,...selv om jeg efterhånden var lidt skeptis.
Dyrlægen havde ikke en eneste gang forsøgt at komme i kontakt med min kat, som var noget beklemt ved situationen.....udover da, hun HÅRDT og pludseligt greb den i nakken, for at give  indsprøjtningen med bedøvelse.
Da jeg forlod min bedøvede kat i dyrlægens hænder, følte jeg mig næsten sikker på, at katten ikke ville overleve.....og den næste time, travede jeg hvileløst rundt i byen, indtil jeg igen kunne hente min kat.
Alt var gået fint, sagde dyrlægen, og ....puha, jeg åndede lettet op.
Nu skulle vi bare hjem, ...så var det overstået, tænkte jeg glad, mens mine tanker strejfede sidste gang min kat blev steriliseret...uden problemer.
Meeeen.......sådan skulle det ikke gå.
allerede på vej hjem (jeg har kun 8 km til dyrlæge-klinikken), begyndte min kat, at blinke og dreje hovedet, samt stirre angst rundt i bilen, men hun kunne ikke bevæge kroppen.

Hjemme blev hun lagt på et lunt tæppe, og jeg ville lægge et andet let lille tæppe ovre ryggen og benene, som jeg plejer, når mine katte har været under bedøvelse......men straks jeg begyndte at lægge tæppet over hende, mjavede hun klagende og kiggede skrækslagent på mig, mens hun forsøgte at kæmpe sig væk.
Jeg lagde selvfølgelig ikke tæppet over hende, og troede, at hun ville falde til ro igen.
Men.....fra kl 11.00 til kl 18.00 om aftenen, var et stort mareridt.
ca. hver 5-10 min, mjavede/skreg min lille hunkat, mens hun kæmpede med at gå/vælte, og hun ville gemme sig alle mulige/umulige steder, hvorfra hun ikke kunne komme ud fra igen....og jeg kunne ikke røre hende, når hun havde sine "ture".
Midt på eftermiddagen ringede jeg til min "gamle" dyrlæge, for at høre om det var normalt at katte kan opføre sig sådan, når de er /har været bedøvet....og spurgte hvad jeg kunne gøre.
Han havde aldrig hørt om et lignende tilfælde, men rådede mig til at ringe til dyreklinikken, for at spørge, om katten måske skulle have noget mere smertestillende.
....Jeg ringede til dyreklinikken og talte med dyrlægen, som havde opereret, og hun sagde, at katten ikke skulle have mere smertestillende, men at det sikkert var en slags hallucinationer.

Senere om aftenen, da min kat kunne komme lidt omkring, mjavede den stadigt klagende, hvis den f.eks forsøgte at hoppe op på en stol.
Derfor tror jeg, at det var på grund af smerter den mjavede...og ikke på grund af hallucinationer.
I 2 døgn var katten så dårlig, at den hverken spiste eller drak, (bortset fra de par dråber vand jeg fik hældt ind af mundvigen, når den fik pencilinpiller).
Efter en uge begyndte den at se frisk ud, og begyndte at komme lidt ud, ...
Stingene, skulle være selvopløsende, og være væk efter 14 dage, ellers skulle vi komme ned på klinikken og få dem fjernet.
Stingene forsvandt overhovedet ikke, ...De skulle både klippes over ...og trækkes ud (alle var hele uden den mindste form for opløsning)
....heldigvis kunne jeg få lov af katten, til forsigtigt at klippe og trække stingene ud, et efter et ....3 den ene dag ...og 3 den næste......så slap vi for et dyrlægebesøg.

Så nu en måned efter sterilisationen,  skulle alt være i orden..
meeen.......nej...Min lille hunkat er ikke helt den samme lille glade, frejdige og  tillidsfulde kat, som før sterilisationen.
Hun er stadig meget kælen, og ret tillidsfuld..
men hun kommer ikke mere, når jeg kalder, og ret ofte opfører hun sig, som om hun ikke kan finde ro, og løber af og til hvileløst rundt.
Om morgenen kradser hun gentagne gange i kattekassen, --går lidt rundt, kradser og mjaver igen ...og kradser i lang tid, før hun kommer af med en lille pølse eller to ....(af og til kan det være en lille klistret blød klat).
Faktisk ville jeg gerne tale med en dyrlæge om problemet,...men jeg tør ikke henvende mig nogen steder.
Det er den 4. dyrlæge/klinik her i nærmeste omegn, som jeg gennem de sidste 20 år har haft en dårlig erfaring med. 
For mig ser det ud, som om at de fleste dyrlæger ikke rigtig bryder sig om katte,
....for  hvis man bryder sig om katte, ville man vel som dyrlæge, forsøge at kontakte og snakke lidt venligt med katten, for at opbygge en slags tillid....før man begynder at "behandle" den,
Det ville  få katten til at føle sig mere tryg..
...så blev det næste besøg, nåske heller ikke så stort i mareridt for katten.....og heller ikke for  kattens ejer.

2 dyrlæger har jeg kendt, som jeg har haft fuld tillid til, (og som virkelig brød sig om katte)
.. og som mine katte, også kunne lide, og havde tillid til, på trods af, at disse dyrlæger også stak nåle i dem....m.m.

Den ene bor langt væk, og er sikkert pensioneret i dag, og den anden dyrlæge, som jeg har haft de sidste mange år, er som tidligere nævnt
beskæftiget fuldt ud med heste...og har ikke længere tid til smådyr.

ER DER NOGEN, SOM KENDER  EN GOD DYRLÆGE, HVOR I/DU KUN HAR GODE ERFARINGER, SÅ VIL JEG BLIVE MEGET GLAD, FOR AT FÅ NAVN OG ADRESSE PÅ DYRLÆGEN.(på kontaktsiden)
....samt høre om de gode erfaringer

....Har I/du dårlige erfaringer lige som mig, så må I/du også meget gerne skrive til mig på kontaktsiden ...eller ligge et tlf.nr., så kan jeg ringe jer/dig op.

For hvis ....der er mange, der lige som jeg har oplevet en overvældene stor mangel på respekt for katte/eller andre dyr, så må der virkelig være et eller andet galt med etikken indenfor dyrlægegruppen.

FORHÅBENTLIGT ER DET IKKE KUN DEN ØKONOMISKE GEVINST, DER FÅR FOLK TIL AT UDDANNE SIG TIL DYRLÆGER.


Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Elisabeth M. Andersen | Svar 24.01.2013 21:21

God dyrlæge i Viby Sj. har sterilliseret alle mine hun-katte. Livmoderen fjernes, når der er tvivl om killinger i maven, ellers fjernes kun æggestokkene! :o)

madeleine | Svar 16.06.2011 13:04

min kat blev stereliseret i forgårs. jeg havde samme problem. jeg vil meget gerne skrive en længere email til dig vedrørende problemet. Din kat tåler ik ketamin

Rita 30.01.2012 17:51

TAK for din henvendelse, Plejer at få information om meddelelser på min mail, men ikke denne..Vil gerne høre nærmere..skriv evt.til min mail på kontaktsiden.

Rita | Svar 27.05.2010 00:13

Har fået steriliseret 2 katte hos dyrlægerne på dyreklinikken i Sindal, Nordjylland, Det gik rigtig godt ....og uden komplikationer. Dem har jeg fuld tillid til

kirsten | Svar 26.05.2010 22:32

ja husumog blågårdens dyreklinik er rigtig godeog dyrlægen i blågårdens har selv katte og elsker dem

Rita 27.05.2010 00:09

Hej Kirsten
Tak for oplysningen....Jeg bor i Nordjylland, men oplysningen kan jo komme andre til gode.....og rart at høre, der findes gode dyrlæger.

mette | Svar 16.05.2010 17:22

Jeg ved ikke hvor i landet du bor, men Husm Dyreklinik kan jeg sige god for, samt Frederikssund dyreklinik, kender via dfas.dk. mvh Mette

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.09 | 17:27

De fleste mennesker mener en ægte kat, er racekatte, som er fremavlet, jeg mener at ægte katte, er katte som er skabt naturligt uden menneskers indblanding.

...
19.09 | 17:21

Misrøgt er hvis dyrene ikke bliver passet, får sund mad hver dag, rent vand, har adgang til frisk luft og masser af kærlighed.

...
21.07 | 13:42

køb f.eks en anden slags kattegrus (f.eks ren moler UDEN parfume, købes i Fakta..Flyt kassen hen hvor han tisser, og ros ham, NÅR han går i kassen. vhRita

...
21.07 | 11:48

Hej min datter har fået en kastrat af en anden han er ca 5 år og tisser ofte ved siden af Bakken han har 2 bakker en lukket og en åben hvad kan man gøre ved det

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE