dyrevelfærd og etik

Tekst

Vi taler alle om dyrevelfærd, men gør vi ret meget ved det???'

Vi betaler vores kontingent til forskellige organisationer...og de fleste af os, har så en god samvittighed, mens vi lukker øjnene for virkeligheden.

Jo, tiderne har godtnok udviklet sig,...fra middelalderen...på nogen punkter, for idag har vi ."kæledyr"..i tusindvis, vores små, eller store levende "tøjdyr", som vi elsker at snakke om, eller gå tur med (for ellers kan vi ikke få os til at gå tur, har jeg hørt mange udtale)..eller vi har kostbare race-dyr (uægte, sarte og "sammenkrøllede" skabninger, skabt af mennesker, som intet har med ægte natur at gøre)...men istedet er blevet en form for status-symbol. En anden måde at vise verden..at.("se en kostbar hund jeg har....jeg har råd til det")..og så er det ligegyldigt om hunden, katten (eller hvad man nu vil kalde disse skabninger),..hele sit liv skal hive efter vejret, og have problemer med luftvejs infiktioner igen og igen.

Hvis et menneske blev født med disse skavanker, ville man straks sætte himmel og jord i bevægelse, for at operere og afhjælpe disse frygtelige misdannelser,...men når mennesker fremavler disse skavanker på et dyr, så hedder det sandelig ....Race-katte...eller hunde..UFATTELIGT, og ren og skær dyrplageri, selv om de ser nok så nuttede ud.

Kæledyr er blevet noget, som vi alle skal have,...uanset om vi har forstand på dyr,..., rigtig mange tror, eller forventer at katten/hunden skal finde ud af det hele selv, og ...det der med at dyret skal have frisk luft, eller have adgang til et "toilet", frisk vand og sund mad.....og endda skal have opmærksomhed, og at der skal bruges tid på at lære det unge dyr renlighed, og andre færdigheder,  det er de færreste, der gider bruge tid på det....Nej, ..men tisser hunden/katten inde, så får den skældud...eller tærsk ...i værste fald.

Gad vide, hvordan disse mennesker tror, de selv ville opføre sig, hvis ikke deres forældre, da de var børn, havde lært dem at sidde på potte,....ikke at splitte ting af ...osv.

Dyrevelfærd...starter med dig selv...og har du IKKE overskud ..eller tallent for at have dyr, så anskaf dig ...feks.en computer, hvor du kan se på dyr, hvis du skulle få lyst til det....eller et tøjdyr, (hvis du har brug for noget at kramme....eller noget at afreagere på)...Levende væsener, skal vi behandle ordentligt, med respekt, hensyn .. ja, ..det der med et fint menneskeligt udtryk hedder ...humant.

Eftersom vi kalder os mennesker...Human beeing....må vi snart til at lære at opføre os, som det vi kalder os selv, og som vi er så stolte af..

.NEMLIG VORES HUMANE SIDER...så længe vi ikke kan finde ud af det, kan vi heller ikke kalde os mennesker...så er vi nemlig bare den mest ondskabsfulde dyreracer...En dyrerace som kun tænker på sit eget ego...og status.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

19.09 | 17:27

De fleste mennesker mener en ægte kat, er racekatte, som er fremavlet, jeg mener at ægte katte, er katte som er skabt naturligt uden menneskers indblanding.

...
19.09 | 17:21

Misrøgt er hvis dyrene ikke bliver passet, får sund mad hver dag, rent vand, har adgang til frisk luft og masser af kærlighed.

...
21.07 | 13:42

køb f.eks en anden slags kattegrus (f.eks ren moler UDEN parfume, købes i Fakta..Flyt kassen hen hvor han tisser, og ros ham, NÅR han går i kassen. vhRita

...
21.07 | 11:48

Hej min datter har fået en kastrat af en anden han er ca 5 år og tisser ofte ved siden af Bakken han har 2 bakker en lukket og en åben hvad kan man gøre ved det

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE